Weetjes over Sinterklaas & zijn Pieten

Alles wat je wil weten over Sinterklaas, zijn Pieten en Team Sint op de pagina Weetjes van Team Sint! Staat je vraag er niet tussen? Stuur dan een e-mail naar info@teamsint.com, of stel je vraag via onderstaande formulier.

Team Sint bestaat uit Sinterklaas en zijn pieten Kliederpiet, Rommelpiet en natuurlijk de hulpenpiet de Pietenkidz.
Waar komt de staf van Sinterklaas vandaag?

Uit Spanje komt de staf en de neemt Sinterklaas elk jaar mee naar de intocht van Sinterklaas. Als Sinterklaas op 5/6 december terug gaat naar Spanje neemt hij de staf weer meer terug.

Waarom spreekt Sinterklaas Nederlands als hij uit Spanje komt?

Als je uit Spanje komt zou je toch Spaans spreker. Maar zo raar is het niet want als Sinterklaas spaans zou spreken dan zouden de kinderen Sinterklaas helemaal niet kunnen verstaan.

Waarom heeft Sinterklaas een stoomboot?

Sinterklaas heeft deze stoomboot nodig om elk jaar naar Nederland te varen. En dat doet hij met veel plezier, want hij komt heel graag naar Nederland.

Wat vindt Sinterklaas het leukste aan Nederland?

Naast tulpen, molens, heerlijke stroopwafels, draaiorgels en kaas vindt Sinterklaas het allerleukste het Sinterklaasfeest. Want het Nederlandse Sinterklaasfeest bestaat nergens anders op de hele wereld.

Waarom scheert Sinterklaas zijn baard niet af?

Als Sinterklaas zijn baard afscheert dan weet niet meer weten dat hij Sinterklaas is en niet zou hem herkennen. Scheren doet Sinterklaas niet, dat zou ook zonde van deze mooie lange witte baard.

Hoe kan je zien wanneer Sinterklaas thuis is?

De pieten hijsen vlag in top zodat iedereen kan zien dat Sinterklaas thuis is. Hangt de vlag niet in top dan is Sinterklaas niet thuis.

Waarom vullen de Pieten ’s nachts de schoentjes?

Pieten vullen de schoentjes ’s nachts de schoentjes want overdag kan eenmaal niet. Overdag hebben de meeste kinderen de schoentjes aan. En dat is weer te moeilijk om deze te vullen voor de Pieten.

Hoe komt Ozosnel op het dak?

Dat is heel simpel wat dat kost Ozosnel totaal geen moeite want zo staat hij op straat en zo staat hij op het dak. Er zit niks tussen.

Waarom komt Sinterklaas op pakjesavond niet binnen?

Op pakjesavond draven Sinterklaas en de Pieten het hele land door om overal cadeautjes af te leveren. Sinterklaas en de Pieten kunnen niet overal naar binnen, daar hebben ze het te druk voor. Maar ze zetten de cadeautjes ieder geval op de stoep.

Waarom bellen de Pieten niet gewoon aan op pakjesavond?

Pieten bonzen op de ramen en deuren zodat je weet dat het de Sinterklaas en Pieten zijn. Als ze zouden bellen dan zou het net zo goed de buurman kunnen zijn.

Waarom strooien de pieten met pepernoten?

De kleine pepernoten die strooien goed. Ze hebben het ook wel eens geprobeerd met sinaasappels en mandarijntjes maar dat ging niet zo goed. Mandarijnen komen hard aan en iedereen schrikt daarvan. Daarom hete die hele kleine pepernootjes ook wel strooigoed.

Wat is het lievelingseten van Sinterklaas?

Sinterklaas is gek op bloemkool, bietjes, boerenkool, worteltjes net zoals ozosnel, rijst, couscous, rotti en gierst. Maar het allerlekkerste vindt Sinterklaas natuurlijk het avondeten.

Hoeveel Pieten zijn er in Nederland?

Sinterklaas heeft ze wel eens geprobeerd om allemaal te tellen maar dat mislukte steeds en daar zijn ze maar mee opgehouden. Maar volgens Sinterklaas zijn het er iedergeval precies genoeg.

Waarom noemt Sinterklaas de Pieten piet?

Dat is heel eenvoudig volgens Sinterklaas. Sinterklaas noemt ze allemaal Piet omdat ze ook Piet heten. Als ze nou Jan zouden heten, dan noemde Sinterklaas ze natuurlijk geen Piet.

Wanneer komt Sinterklaas weer naar Nederland?

Op 11 november mogen alle kinderen in Nederland eerst Sint Maarten vieren. Volgens traditie komt Sinterklaas dan de eerste zaterdag na dit feest weer aan in Nederland. Sinterklaas houdt ook van tradities en daarom is hij nooit te vroeg maar ook zeker niet te laat voor de grote intocht.

7 leukste weetjes over Team Sint

  1. Rommelpiet is de grootste rommelkont van Nederland!
  2. Sinterklaas de grootste kindervriend is van Nederland!
  3. Kliederpiet vooral houdt van kliederen!
  4. Rommelpiet houdt van stuitermuziek en vette beats!
  5. -
  6. -
  7. -

 

Stel je vraag aan Sinterklaas of zijn Pieten!

Wil jij Sinterklaas, Rommelpiet, Kliederpiet of één van zijn andere Pieten van Team Sint wat vragen of iets vertellen, vul dan onderstaande formulier in. Wij selecteren de leukste vragen en stellen en plaatsen die op de website en social media van Team Sint.

Scroll to Top